Att skriva

Att skriva

Om Att skriva

Det här är en blogg som handlar om skrivandet.
Skrivandet som hantverk, som luft att andas, som solstrålar att vända sitt ansikte mot.

Skrivandet som en del av livet.


Första inlägget

Att skrivaPosted by Vad jag ser 08 Mar, 2016 10:52:45

Vädret slog om.
Det som såg ut som vårsol försvann och vintern är tillbaka.
Vit himmel.
Vitt på marken.
Tunga små snöflingor i en tät gardin faller rakt ner.
Och så äppelträdens knotiga armar däremellan.
Svarta konturer bakom fallande vitt.

Världen är svart och vit i dag.


Okej, det är några färgklickar här och var. Postlådor som lyser i grått och grönt, husfasader i gult och falurött. Men det beror på var man väljer att titta. Låter jag min blick begränsas av fönstret i köket ser jag gärdesgård, gamla äppelträd som mödosamt sträcker sig mot himlen och en fond av tallar och björkar. Allt i olika skalor av svart och vitt.


Det här är första inlägget i min blogg: Att skriva.
Här skriver jag om just skrivandet; lusten, våndan, glädjen, funderingarna och allt som följer med. Som te x läsandet, vilket är en stor del av skrivandet. Det betonas ofta.

Det skrivna ordet och hur vi konsumerar det, kanske man kan summera det hela.
En och annan väderreflektion kommer det också helt säkert att bli. Bor man i Sverige är det nog oundvikligt. Och så blir det såklart lite bilder och länkar. Ja, sådant som en blogg brukar innehålla.

Allt gott, hörrni!Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Vad jag ser 09 Mar, 2016 11:00:59

Tack för fina ord och bidrag till blogginlägget, Ulla-Carin!

Ja. Vi skriver!

Posted by UllaCarin 08 Mar, 2016 14:17:13

Ja, mars och april är verkligen fantastiska metaforer för livet i allmänhet, och skrivandet i synnerhet. Nyckfullheten och de tvära kasten. Och allt vi kan göra är att åka med, registrera och förhoppningsvis fånga de där intensiva ögonblicken som så sällan låter sig formuleras. Här är poesin ett underbart verktyg. Så fint när du låter inre och yttre tillstånd stå i relation till varandra, det vardagliga ger fundament åt det existentiella.

Att skriva. Ett enkelt och avskalat namn på din blogg, Lena, och så otroligt rätt. Det är varken mer eller mindre - det är just detta - att skriva. Så skriv, skriv , skriv! Jag längtar efter att läsa mer.