Vad jag ser

Vad jag ser

Mina betraktelser.Det här är en blogg som startade i en lång skrivkramp. En dag rasade alla mina ord ner från papperet och jag fann mig sittandes i en hög av bokstäver och visste inte hur jag skulle foga ihop dem. Ibland plockade jag upp dem en och en, höll upp mot ljuset men kunde inte minnas hur jag skulle fortsätta. Ibland kupade jag händerna och höll dem. Som vatten sipprade de mellan mina fingrar.

Jag tänker att den här bloggen är min väg tillbaka till orden. Jag skriver om vad jag ser och de tankar det väcker hos mig.

Och lite annat smått och gott.


( Bilderna i bloggen är mina egna. Vill du använda dem på något sätt; hör av dig till mig. )


Allt gott!


Det nya årets första dagar

BetraktelserPosted by Vad jag ser Fri, January 09, 2015 12:19:08

Så blev det nytt år och vi kanade in i det på hala vägar. Swisch! sa det, sedan försvann snötyngda grenar och snötäcket på marken. Årets första dagar bjöd barmark och mörker, slask och isfläckar på vägarna. Igen.

Och swisch, sa det, så hade vi halkat in i januari och vardagen. Granen känns plötsligt lite dammig och passerad, liksom tomtarna som hänger i gardiner och står utplacerad lite överallt på hyllor, fönsterbrädor och bokhyllor. Undrar om vi haft så många tomtar utplacerade i det här huset någon gång tidigare... Tror inte det. Det var lillan som ivrigt plockade upp tomte efter tomte när vi julpyntade. Och grät hejdlöst när mamma tyckte att nu kan det nog räcka. ( Så det fick bli någon till. )

Nu är det dags för julen att åka ner i lådorna igen. Åka hem till sig igen. Tills nästa gång, när vi med glädje plockar fram allting igen.

Det var det lilla. Den lilla världen. Och ute i stora världen känns det just nu, i becksvart januarimörker ( även om solen lyser just nu ), som om det bara blir mer och mer oroligt. Jag tänker naturligtvis på attentaten som sker i Paris de här dagarna.

Och inte bara dem, även om det är de dåden vi hör om eftersom de är närmast oss, drabbar oss i vår vardag. Igår berättade en reporter på Aktuellt, angående reaktionerna på dåden i arabvärlden, att det skett ett terrordåd i Yemen med 40 döda. Det har inte ens hörts i vår nyhetsrapportering...

Vad ska vi göra, världen? Hur kan vi reparera dig?